Zeytinyağı Nasıl Üretilir?


Zeytinyağı Nasıl Üretilir?

Zeytinyağı Nasıl Üretilir?

 Zeytinyağının üretiminde kullanılan tek malzeme, zeytindir.

Zeytinler yeşil renkleri ile oluşmaya başlarlar.  Daha sonra kızıllaşır ve tam olgunlaştığı noktada zeytin tam rengine yani siyaha dönüşür.

       

Hasat zamanı geldiğinde tek tek özenle toplanan siyah zeytinler fabrikamıza gelir.

Burada zeytinler yapraklarından ayrılır, temizlenir ve sıkım işlemi gerçekleştirilir.

Zeytinler ezilerek hamur haline gelir ve bu hamur sıkılmaya devam edilerek zeytinyağı oluşur. 

Zeytinler toplandıktan, sonra sıkım işlemine geçerken çok fazla bekletilmemesi gerekir. Dalından koptuktan sonra bir an evvel sıkılmalıdır ki böylece içeriğindeki zengin vitamin ve mineraller kaybolmayacaktır.

 

Zeytinlerin besin değerleri bakımından zenginliğini kaybetmemesi için sıkım işlemi sırasında kullanılan suyun 25 derecenin üzerinde olmaması gerekir. Bu şekilde zeytin mevcut değerlerini kaybetmeyecektir.

Biz Körfezim Zeytinyağı olarak, zeytinleri toplandığımız gün içerisinde maksimum 25 derecede soğuk sıkım yöntemi ile üreterek sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz.

Vitamin ve mineraller bakımından zengin, sağlıkla ve güvenle tüketebileceğiz %100 doğal ve katkısız zeytinyağının dalından sofralarınıza yolculuğu da böylece tamamlanıyor.

eticaretPORT Altyapısı Kullanılmıştır